Ασφάλεια και Υγεία

Ασφάλεια και Υγεία

Δημιουργία ΛογαριασμούΔιαχείριση ΧρηστώνΕπώνυμη ΚαταγγελίαΑνώνυμη ΚαταγγελίαΑναγγελία Εργατικού ΑτυχήματοςΥποβολή Έγγραφων Εξηγήσεων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Πρόσθετων Στοιχείων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Αποδοχής Πράξης Επιβολής Προστίμου και Παραίτησης από την Άσκηση Προβλεπόμενων Ενδίκων ΒοηθημάτωνΥποβολή Διπλότυπου Είσπραξης Προστίμου από την Αρμόδια ΔΟΥΥποβολή Αίτησης ΘεραπείαςΥποβολή Ιεραρχικής ΠροσφυγήςΑίτηση Χορήγησης Αντιγράφων–Στοιχείων από την ΥπηρεσίαΥποβολή ΕρωτήματοςΑίτηση Εγγραφής Τεχνικού Ασφαλείας στο ΜητρώοΑίτηση Εγγραφής Ιατρού Εργασίας στο ΜητρώοΔήλωση Συνολικού Αριθμού Απασχολουμένων – Δήλωση Εργοδότη/Εργαζόμενου ΔΕΑναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑναγγελία Ιατρού ΕργασίαςΑναγγελία Τεχνικού Ασφαλείας σε Ναυπηγοεπισκευαστικές ΕργασίεςΚαταχώρηση Περιοδικών Επισκέψεων στην Αναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑλλαγή Προγράμματος Τεχνικού ΑσφαλείαςΠαραίτηση Τεχνικού ΑσφαλείαςΑπόλυση / Παύση του Τεχνικού ΑσφαλείαςΥποβολή εκ των Προτέρων Γνωστοποίησης Οικοδομικών ΕργασιώνΥποβολή Γνωστοποίησης Εργασιών με ΑμίαντοΥποβολή Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας / Φακέλου Ασφάλειας και ΥγείαςΑνάρτηση Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΓΕΕΚ) ΟΤΑ α΄ ή β΄ βαθμού ή νομικού προσώπου αυτού

Απόλυση / Παύση του Τεχνικού Ασφαλείας

Επιστροφή

Η διαδικασία παύσης / απόλυσης του Τεχνικού Ασφάλειας γίνεται από την επιχείρηση. Ο Εργοδότης εισέρχεται με τους κωδικούς του στο Σύστημα και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επιλέγει την ηλεκτρονική Υπηρεσία “Αναγγελίες ΙΕ/ΤΑ” και μετά “Αναγγελίες Τεχνικών Ασφάλειας”.

Για την Επιχείρηση

Από την επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο πάνω δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας της διαδικτυακής πύλης της Επιθεώρησης Εργασίας, εισάγετε Όνομα και Κωδικό Χρήστη (της επιχείρησης) και στη συνέχεια, από την ηλεκτρονική Υπηρεσία “Αναγγελίες ΙΕ/ΤΑ”,  επιλέγετε “Αναγγελίες Τεχνικών Ασφάλειας”.

Έπειτα επιλέγετε “Αναγγελίες Τεχνικών σε Επιχειρήσεις και Υποκαταστήματα”.

Επιλέγετε το Υποκατάστημα για το οποίο αποφασίζετε να παύσετε τη σύμβαση με τον Τεχνικό Ασφάλειας. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η ένδειξη (κύκλος με πράσινο χρώμα) ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση με τον Τεχνικό Ασφάλειας. Επιλέγετε, στη γραμμή αυτή, το εικονίδιο στο δεξιό μέρος της γραμμής “προβολή” και κάνετε διπλό κλικ.

Εμφανίζεται η παρακάτω Φόρμα της Αναγγελίας του Τεχνικού Ασφάλειας, όπως είχε συμπληρωθεί στο παρελθόν. Στη συνέχεια, επιλέγετε “Παύση”.

Αφού επιλέξετε “Παύση” εμφανίζεται το μήνυμα ότι πρέπει να συμπληρώσετε το πεδίο “Αιτιολογία παύσης”. Πρόκειται για μία υπενθύμιση στον εργοδότη ότι η απόλυση / παύση του Τεχνικού Ασφάλειας, σύμφωνα με το Ν.3850/2010, πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

Στο παραπάνω μήνυμα επιλέγετε “Εντάξει” και καταχωρείτε στο πεδίο “Αιτιολογία Παύσης” (που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της Φόρμας”) την αιτιολογία της απόλυσης του Τεχνικού Ασφάλειας π.χ. “Μη τήρηση όρων της σύμβασης….”.

Ακολούθως επιλέγετε “Ολοκλήρωση Παύσης”.

Εμφανίζεται το μήνυμα “Η παύση της αναγγελίας ολοκληρώθηκε επιτυχώς” και ακολούθως επιλέγετε “Εντάξει”.

Επιστρέφοντας στην αρχική οθόνη των αναγγελιών ΤΑ, παρατηρείτε ότι για το υποκατάστημα που κάνατε “Παύση του τεχνικού ασφάλειας”, η ένδειξη (εικονίδιο) άλλαξε σε “παύση εταιρείας”.

Για την παραπάνω παύση του Τεχνικού Ασφάλειας, ενημερώνεται φυσικά και ο ίδιος ο τεχνικός ασφάλειας μέσω ειδοποίησης στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στην διαδικτυακή πύλη της Επιθεώρησης Εργασίας.

Για τον Τεχνικό Ασφαλείας

Ο τεχνικός ασφάλειας εισέρχεται με τους προσωπικούς του κωδικούς στον προσωπικό του λογαριασμό στην διαδικτυακή πύλη της Επιθεώρησης Εργασίας.  Στην αρχική οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη ότι έχει ένα νέο μήνυμα που αφορά “Παύση εργασίας”.

Αν ο Τεχνικός Ασφάλειας ανοίξει το μήνυμα, εμφανίζεται η ειδοποίηση που φαίνεται στην παρακάτω οθόνη, που πληροφορεί τον Τεχνικό Ασφάλειας και τον προτρέπει για λεπτομέρειες να πλοηγηθεί στη Διαχείριση Αναγγελιών.

Ο Τεχνικός Ασφαλείας μπορεί να επιλέξει στο αριστερό μέρος του μενού, “Διαχείριση Αναγγελιών” και ακολούθως “Γνωστοποίηση Παύσης Καθηκόντων”. Στην συνέχεια, στο πάνω μέρος της οθόνης δεξιά, εμφανίζονται οι επιχειρήσεις/ υποκαταστήματα για τις οποίες υπάρχει ενεργή σύμβαση, ενώ στο κάτω μέρος εμφανίζονται οι επιχειρήσεις/ υποκαταστήματα όπου έχει γίνει παύση καθηκόντων. Για το συγκεκριμένο υποκατάστημα ο Τεχνικός Ασφάλειας πληροφορείται ότι έγινε παύση εργασιών με “Ενέργεια Τρίτου”, δηλαδή από τη μεριά της επιχείρησης.

Η διαδικασία της “απόλυσης/ παύσης” εκ μέρους της επιχείρησης, καταργεί αυτομάτως και το πρόγραμμα επισκέψεων του Τεχνικού Ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση/ υποκατάστημα, ώστε αυτές οι ώρες επισκέψεων να μπορούν να δηλωθούν για επισκέψεις του Τεχνικού Ασφάλειας σε άλλες επιχειρήσεις ή υποκαταστήματα. (φαίνεται στην οθόνη “Προεπισκόπηση Προγράμματος”)

Επίσης αυτό φαίνεται και στην οθόνη “Συνολικό πρόγραμμα” και συγκεκριμένα στο Ημερολόγιο Επισκέψεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο