Ασφάλεια και Υγεία

Ασφάλεια και Υγεία

Εγγραφή στο Portal της Επιθεώρησης ΕργασίαςΔημιουργία Χρήστη με Περιορισμένα ΔικαιώματαΕπώνυμη ΚαταγγελίαΑνώνυμη ΚαταγγελίαΑναγγελία Εργατικού ΑτυχήματοςΥποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Αποδοχής Προστίμου και Παραίτησης από την Άσκηση Ενδίκων ΒοηθημάτωνΥποβολή Διπλότυπου Είσπραξης Προστίμου από την Αρμόδια ΔΟΥΥποβολή Αίτησης ΘεραπείαςΥποβολή ιεραρχικής προσφυγήςΑίτηση Χορήγησης Αντιγράφων–Στοιχείων από την ΥπηρεσίαΥποβολή ΕρωτήματοςΥποβολή Γνωστοποίησης Εργασιών με ΑμίαντοΥποβολή Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας / Φακέλου Ασφάλειας και ΥγείαςΥποβολή Πρόσθετων Στοιχείων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Έγγραφων Εξηγήσεων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Εκ των Προτέρων Γνωστοποίησης Οικοδομικών ΕργασιώνΔήλωση Συνολικού Αριθμού Απασχολουμένων – Δήλωση Εργοδότη/Εργαζόμενου ΔΕΑίτηση Εγγραφής Ιατρού Εργασίας στο ΜητρώοΑίτηση Εγγραφής Τεχνικού Ασφαλείας στο ΜητρώοΑναγγελία Ιατρού ΕργασίαςΑναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑναγγελία Τεχνικού Ασφαλείας σε Ναυπηγοεπισκευαστικές ΕργασίεςΚαταχώρηση Περιοδικών Επισκέψεων στην Αναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑλλαγή Προγράμματος Τεχνικού ΑσφαλείαςΠαραίτηση Τεχνικού ΑσφαλείαςΑπόλυση / Παύση του Τεχνικού Ασφαλείας

Αναγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Επιστροφή

Διαδικασία αναγγελίας εργατικού ατυχήματος

Σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ο εργοδότης υποχρεούται να το αναγγείλει άμεσα στην Επιθεώρηση Εργασίας ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες.

Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης της επιχείρησης στην διαδικτυακή πύλη της Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Από την αρχική οθόνη, στο αριστερό menu, επιλέγετε «Εργατικά Ατυχήματα» και στη συνέχεια «Νέα αναγγελία εργατικού ατυχήματος».

Ανοίγει η φόρμα της αναγγελίας και συμπληρώνετε υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του τεχνικού ασφαλείας, τα στοιχεία του παθόντα και τα πεδία που αφορούν τον τόπο, το χρόνο, την αιτία και το είδος του ατυχήματος. Επίσης, υποχρεωτικά συμπληρώνετε το παράρτημα στο οποίο ανήκει ο παθών. Στη συνέχεια, περιγράφετε την εργασία που εκτελούσε ο παθών κατά την χρονική στιγμή του ατυχήματος, τον τρόπο που προκλήθηκε το ατύχημα καθώς επίσης και τα αίτια που το προκάλεσαν. Υποχρεωτικά επιλέγετε αν ο εργαζόμενος έχει εκπαιδευτεί για θέματα υγείας.

Σε περίπτωση ύπαρξης μάρτυρα, καταχωρούμε τα στοιχεία του στην ειδική φόρμα που ανοίγει πατώντας το κουμπί: . Με το συγκεκριμένο κουμπί υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης πολλών μαρτύρων πατώντας το ισάριθμες φορές.

Αν χρειαστεί, η αίτηση μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά και να γίνει η επεξεργασία της σε μεταγενέστερο χρόνο. Η επιλογή της υποβολής ενεργοποιείται μόνο εφόσον αποδεχτείτε τους όρους της αίτησης.

Πατώντας «Υποβολή» η αναγγελία λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δρομολογείται στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης για τις ενέργειες του. Παράλληλα εμφανίζεται στη λίστα των αιτήσεων/γνωστοποιήσεων και είναι δυνατή η εκτύπωσή του από την επιλογή «Προβολή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο