Ασφάλεια και Υγεία

Ασφάλεια και Υγεία

Δημιουργία ΛογαριασμούΔιαχείριση ΧρηστώνΕπώνυμη ΚαταγγελίαΑνώνυμη ΚαταγγελίαΑναγγελία Εργατικού ΑτυχήματοςΥποβολή Έγγραφων Εξηγήσεων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Πρόσθετων Στοιχείων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Αποδοχής Πράξης Επιβολής Προστίμου και Παραίτησης από την Άσκηση Προβλεπόμενων Ενδίκων ΒοηθημάτωνΥποβολή Διπλότυπου Είσπραξης Προστίμου από την Αρμόδια ΔΟΥΥποβολή Αίτησης ΘεραπείαςΥποβολή Ιεραρχικής ΠροσφυγήςΑίτηση Χορήγησης Αντιγράφων–Στοιχείων από την ΥπηρεσίαΥποβολή ΕρωτήματοςΑίτηση Εγγραφής Τεχνικού Ασφαλείας στο ΜητρώοΑίτηση Εγγραφής Ιατρού Εργασίας στο ΜητρώοΔήλωση Συνολικού Αριθμού Απασχολουμένων – Δήλωση Εργοδότη/Εργαζόμενου ΔΕΑναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑναγγελία Ιατρού ΕργασίαςΑναγγελία Τεχνικού Ασφαλείας σε Ναυπηγοεπισκευαστικές ΕργασίεςΚαταχώρηση Περιοδικών Επισκέψεων στην Αναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑλλαγή Προγράμματος Τεχνικού ΑσφαλείαςΠαραίτηση Τεχνικού ΑσφαλείαςΑπόλυση / Παύση του Τεχνικού ΑσφαλείαςΥποβολή εκ των Προτέρων Γνωστοποίησης Οικοδομικών ΕργασιώνΥποβολή Γνωστοποίησης Εργασιών με ΑμίαντοΥποβολή Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας / Φακέλου Ασφάλειας και ΥγείαςΑνάρτηση Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΓΕΕΚ) ΟΤΑ α΄ ή β΄ βαθμού ή νομικού προσώπου αυτού

Αναγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Επιστροφή

Διαδικασία αναγγελίας εργατικού ατυχήματος

Σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ο εργοδότης υποχρεούται να το αναγγείλει άμεσα στην Επιθεώρηση Εργασίας ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες.

Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθείτε στην διαδικτυακή πύλη της Επιθεώρησης Εργασίας.

Από την αρχική οθόνη, στο αριστερό menu, επιλέγετε «Εργατικά Ατυχήματα» και στη συνέχεια «Νέα αναγγελία εργατικού ατυχήματος».

Ανοίγει η φόρμα της αναγγελίας και συμπληρώνετε υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του τεχνικού ασφαλείας, τα στοιχεία του παθόντα και τα πεδία που αφορούν τον τόπο, το χρόνο, την αιτία και το είδος του ατυχήματος. Επίσης, υποχρεωτικά συμπληρώνετε το παράρτημα στο οποίο ανήκει ο παθών. Στη συνέχεια, περιγράφετε την εργασία που εκτελούσε ο παθών κατά την χρονική στιγμή του ατυχήματος, τον τρόπο που προκλήθηκε το ατύχημα καθώς επίσης και τα αίτια που το προκάλεσαν. Υποχρεωτικά επιλέγετε αν ο εργαζόμενος έχει εκπαιδευτεί για θέματα υγείας.

Σε περίπτωση ύπαρξης μάρτυρα, καταχωρούμε τα στοιχεία του στην ειδική φόρμα που ανοίγει πατώντας το κουμπί: . Με το συγκεκριμένο κουμπί υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης πολλών μαρτύρων πατώντας το ισάριθμες φορές.

Αν χρειαστεί, η αίτηση μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά και να γίνει η επεξεργασία της σε μεταγενέστερο χρόνο. Η επιλογή της υποβολής ενεργοποιείται μόνο εφόσον αποδεχτείτε τους όρους της αίτησης.

Πατώντας «Υποβολή» η αναγγελία λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δρομολογείται στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης για τις ενέργειες του. Παράλληλα εμφανίζεται στη λίστα των αιτήσεων/γνωστοποιήσεων και είναι δυνατή η εκτύπωσή του από την επιλογή «Προβολή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο