Ασφάλεια και Υγεία

Ασφάλεια και Υγεία

Δημιουργία ΛογαριασμούΔιαχείριση ΧρηστώνΕπώνυμη ΚαταγγελίαΑνώνυμη ΚαταγγελίαΑναγγελία Εργατικού ΑτυχήματοςΥποβολή Έγγραφων Εξηγήσεων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Πρόσθετων Στοιχείων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Αποδοχής Πράξης Επιβολής Προστίμου και Παραίτησης από την Άσκηση Προβλεπόμενων Ενδίκων ΒοηθημάτωνΥποβολή Διπλότυπου Είσπραξης Προστίμου από την Αρμόδια ΔΟΥΥποβολή Αίτησης ΘεραπείαςΥποβολή Ιεραρχικής ΠροσφυγήςΑίτηση Χορήγησης Αντιγράφων–Στοιχείων από την ΥπηρεσίαΥποβολή ΕρωτήματοςΑίτηση Εγγραφής Τεχνικού Ασφαλείας στο ΜητρώοΑίτηση Εγγραφής Ιατρού Εργασίας στο ΜητρώοΔήλωση Συνολικού Αριθμού Απασχολουμένων – Δήλωση Εργοδότη/Εργαζόμενου ΔΕΑναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑναγγελία Ιατρού ΕργασίαςΑναγγελία Τεχνικού Ασφαλείας σε Ναυπηγοεπισκευαστικές ΕργασίεςΚαταχώρηση Περιοδικών Επισκέψεων στην Αναγγελία Τεχνικού ΑσφαλείαςΑλλαγή Προγράμματος Τεχνικού ΑσφαλείαςΠαραίτηση Τεχνικού ΑσφαλείαςΑπόλυση / Παύση του Τεχνικού ΑσφαλείαςΥποβολή εκ των Προτέρων Γνωστοποίησης Οικοδομικών ΕργασιώνΥποβολή Γνωστοποίησης Εργασιών με ΑμίαντοΥποβολή Σχεδίου Ασφάλειας και Υγείας / Φακέλου Ασφάλειας και ΥγείαςΑνάρτηση Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΓΕΕΚ) ΟΤΑ α΄ ή β΄ βαθμού ή νομικού προσώπου αυτού

Αλλαγή Προγράμματος Τεχνικού Ασφαλείας

Επιστροφή

Η διαδικασία αλλαγής προγράμματος επισκέψεων Τεχνικού Ασφάλειας, παρέχει μία ευέλικτη λειτουργικότητα τροποποίησης του προγράμματος επισκέψεων του Τεχνικού Ασφάλειας για μεμονωμένες, έκτακτες περιπτώσεις όπου πρέπει να τροποποιηθεί η ημερομηνία ή/και το ωράριο επισκέψεων του Τεχνικού Ασφάλειας (π.χ. ασθένεια του ΤΑ κλπ).

Η διαδικασία γίνεται από τον Εργοδότη, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τη δήλωση του ωραρίου.

Για την Επιχείρηση

Από την επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο πάνω δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας της διαδικτυακής πύλης της Επιθεώρησης Εργασίας, εισάγετε Όνομα και Κωδικό Χρήστη (της επιχείρησης) και στη συνέχεια επιλέγετε “Αναγγελίες Τεχνικών Ασφάλειας”.

Έπειτα επιλέγετε “Αναγγελίες Τεχνικών σε επιχειρήσεις και Υποκαταστήματα”

Επιλέγετε το Υποκατάστημα για το οποίο θα τροποποιήσετε αλλαγή στο πρόγραμμα επισκέψεων του Τεχνικού Ασφάλειας π.χ. το υποκατάστημα “ΕΛΕΥΣΙΝΑ 5”.

Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το ιστορικό των αναγγελιών ΤΑ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Στη γραμμή της ενεργούς σύμβασης και συγκεκριμένα στο εικονίδιο στο δεξιό μέρος της γραμμής (“προβολή”) κάνετε διπλό κλικ.

Στην συνέχεια, εμφανίζεται η Φόρμα της Αναγγελίας του ΤΑ, όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

Επιλέγετε “Αλλαγή στο πρόγραμμα” στο κάτω μέρος της Φόρμας που εμφανίστηκε.

Στο παρακάτω μήνυμα επιλέγετε “Εντάξει”.

Ανοίγει ξανά η ίδια φόρμα με πριν, όπου όμως τώρα δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης της επίσκεψης του Τεχνικού Ασφάλειας που δεν έχει παρέλθει.

Προσοχή! Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε επισκέψεις τεχνικού ασφαλείας με ημερομηνίες που έχουν παρέλθει.

Πατάτε στο κουμπί του ημερολογίου και, στο ημερολόγιο που εμφανίζεται δίπλα στην επίσκεψη του Τεχνικού Ασφαλείας που θέλετε να αλλάξετε, επιλέγετε τη νέα ημερομηνία.

Η ημερομηνία της επίσκεψης άλλαξε και στην συνέχεια επιλέγετε το κουμπί “Αποθήκευση Αλλαγών Προγράμματος” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Εμφανίζεται το μήνυμα ότι “Οι αλλαγές καταχωρήθηκαν με επιτυχία” όπου επιλέγετε “Εντάξει”.

Ο Τεχνικός Ασφάλειας ενημερώνεται στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στην διαδικτυακή πύλη του ΣΕΠΕ για την αλλαγή που πραγματοποίησε ο εργοδότης.

Για τον Τεχνικό Ασφαλείας

Ο Τεχνικός Ασφάλειας εισέρχεται με τους προσωπικούς του κωδικούς στο Σύστημα.

Στην αρχική οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη, στο πάνω μέρος της οθόνης, ότι έχει μία ενημέρωση που αφορά “Αλλαγή προγράμματος”.

Αν ανοίξει το μήνυμα, ενημερώνεται για την αλλαγή προγράμματος και το σύστημα τον ενημερώνει ότι για να δει την αλλαγή πρέπει να πλοηγηθεί στο “Πρόγραμμα Επισκέψεων”.

Πράγματι, εάν ο Τεχνικός Ασφάλειας επιλέξει την προεπισκόπηση του προγράμματος για το συγκεκριμένο υποκατάστημα, εμφανίζεται το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα επισκέψεων.

 

Η ίδια αλλαγή φαίνεται και στην εμφάνιση του συνολικού προγράμματος του ΤΑ για τον συγκεκριμένο μήνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο