Εργασιακές Σχέσεις

Εργασιακές Σχέσεις

Δημιουργία ΛογαριασμούΔιαχείριση ΧρηστώνΕπώνυμη ΚαταγγελίαΑνώνυμη ΚαταγγελίαΑίτηση για Άδεια Εργασίας κατά Ημέρα Κυριακή ή Ημέρα ΑργίαςΥποβολή Έγγραφων Εξηγήσεων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Πρόσθετων Στοιχείων μετά από ΈλεγχοΥποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Αποδοχής Πράξης Επιβολής Προστίμου και Παραίτησης από την Άσκηση Προβλεπόμενων Ενδίκων ΒοηθημάτωνΥποβολή Διπλότυπου Είσπραξης Προστίμου από την Αρμόδια ΔΟΥΥποβολή Δήλωσης Συμμόρφωσης για Μείωση 80% επί του ΠροστίμουΥποβολή Αίτησης ΘεραπείαςΥποβολή Ιεραρχικής ΠροσφυγήςΑίτηση Χορήγησης Αντιγράφων–Στοιχείων από την ΥπηρεσίαΥποβολή ΕρωτήματοςΑίτηση για Βεβαίωση Ειδικότητας Οδηγού Βυτιοφόρου Μεταφοράς Υγρών ΚαυσίμωνΥποβολή Γνωστοποίησης Σπουδαίου Λόγου Απόλυσης ΕγκύουΥποβολή Καταστάσεων Συμβάσεων Εργασίας ΙΓΕΕΟρισμός Υπευθύνου Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (ΥΠΠΑ)

Ορισμός Υπευθύνου Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (ΥΠΠΑ)

Επιστροφή

Διαδικασία ορισμού Υπευθύνου Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (ΥΠΠΑ)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 4990/2022, οι επιχειρήσεις που απασχολούν ταυτόχρονα πενήντα (50) ή περισσότερους εργαζόμενους έχουν υποχρέωση να ορίσουν Υπεύθυνο Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών σχετικά με παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου. Η γνωστοποίηση του ορισμού του γίνεται ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες.

Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθείτε στην διαδικτυακή πύλη της Επιθεώρησης Εργασίας.

Από την αρχική οθόνη, στο αριστερό menu, επιλέγετε «Ορισμός Υπεύθυνου Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (ΥΠΠΑ)».

Ανοίγει η ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης με προσυμπληρωμένα τα πεδία που αφορούν την έδρα της επιχείρησης και συμπληρώνετε τα υποχρεωτικά πεδία στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας Αιτούντα».

Στη συνέχεια, στην ενότητα “Στοιχεία ΥΠΠΑ» αναγράφετε τον ΑΦΜ του υπεύθυνου και εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του με κρυφά τα περισσότερα γράμματα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το πλήρες ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου θα εμφανιστεί μόλις υποβληθεί η γνωστοποίηση.

Κατόπιν, επιλέγετε από τα σχετικά πεδία την ιδιότητα του υπεύθυνου και την ημερομηνία λήξης της θητείας του. Στη συνέχεια συμπληρώνετε το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, ενώ  μπορείτε να κάνετε λήψη του εντύπου προς συμπλήρωση σε μορφή pdf ή σε μορφή word.

Αφού συμπληρωθεί το έντυπο γνωστοποίησης ανάθεσης καθηκόντων του υπεύθυνου, επισυνάπτεται υποχρεωτικά σε μορφή pdf.

Αν χρειαστεί, η φόρμα μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά και να γίνει η επεξεργασία της σε μεταγενέστερο χρόνο. Η επιλογή της υποβολής ενεργοποιείται μόνο εφόσον αποδεχτείτε τους όρους της αίτησης.

Πατώντας «Υποβολή» η αίτηση λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δρομολογείται στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της έδρας της επιχείρησης. Παράλληλα εμφανίζεται στη λίστα των γνωστοποιήσεων ορισμού ΥΠΠΑ και είναι δυνατή η εκτύπωσή της από την επιλογή «Προβολή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο